Ägardepå

Se ditt ägande i onoterade bolag

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är en ägardepå?

I din ägardepå så har du en enklare översikt över ditt privata ägande samt ditt ägande via företag. Väl inloggad i NVR så hittar du ägardepån i en av flikarna uppe till höger.

Här kan du se:

⁃ Vilka företag du äger aktier i

⁃ Vilket aktieslag dina aktier har

⁃ Din ägarandel

⁃ Röstandel

⁃ Hur många aktier du har

⁃ De senaste händelserna som rör ditt ägande

Hur skapar jag ett gratis konto hos NVR för att se mitt ägande?

Ta följande steg:

1. Gå till sidan www.nvr.se

2. Klicka på knappen ”Skapa konto”

3. Identifiera dig med BankId/Mobilt BankId

4. Följ instruktionerna

5. Nu har du en gratis aktiedepå för onoterade aktieinnehav, där ditt aktieinnehav syns. I depån kommer alla onoterade innehav att visas

Var hittar jag ägardepån?

Ta följande steg:

1. Klicka på "Tjänster"

2. Välj "Ägardepå"

Varför kan jag inte se mitt privata ägande?

Om du inte kan se ditt privata ägande så beror det på något av följande faktorer:

• Bolaget du äger aktier i har inte sin aktiebok i NVR

• Administratören för bolaget har inte öppnat aktiedepån för bolagets aktieägare

• Bolaget är inte ett onoterat bolag

Varför kan jag inte se mitt ägande via företag?

Av säkerhetsskäl kräver detta ytterligare några steg, för att vi skall säkerställa att inga obehöriga personer försöker skaffa access till ett bolags onoterade aktieinnehav. Det är endast officiella representanter för ett bolag, styrelseledamot eller VD som har rätt att se ägandet från ett bolags perspektiv.

Tyvärr finns det just nu ingen möjlighet att lämna fullmakt men vi jobbar på en lösning för detta framöver.

Om du inte kan se ditt ägande via företag så beror det på något av följande:

• Att du inte lagt till ditt bolag. Först så behöver du lägga till ditt bolag i ägardepån. Detta gör du genom att klicka på ”lägg till företag” nedanför ditt privata ägande. (Notera att den här kopplingen inte är samma som att skapa ett bolag för din aktiebok)

• Det är inte ett svenskt bolag. Att se sitt ägande via bolag registrerade utanför Sverige är i dagsläget inte möjligt

• Du måste vara styrelseledamot eller VD i det bolag som du vill se ägande för