Ägardepå
Investor relations - Aktivera ägardepån

Kommunicera effektivt med era aktieägare

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad innebär ”Investor relations” i menyn?

I fliken "Investor Relations" öppnar du som administratör av aktieboken upp ägardepån. Det är en funktion som verkligen uppskattas av aktieägare eftersom den gör det möjligt för dem att enkelt se sitt innehav genom att bara logga in på NVR.

För att göra innehavet mer tillgängligt för era aktieägare behöver du bara aktivera automatiska inbjudningar genom att trycka på den blåa knappen. Då kommer aktieägarna att få en personlig inbjudan och kan skapa ett kostnadsfritt konto på NVR där de kan se sina aktier i ert företag.

Där kan de även följa aktuella händelser som rör deras ägarandel.

Vad kan våra aktieägare se exakt?

• Vilka företag de äger aktier i

• Vilken typ av aktier de äger

• Sin ägarandel

• Sin röstandel

• Antalet aktier de innehar

• De senaste händelserna som rör deras ägande

Varför fick inte alla aktieägare en inbjudan?

Se till att e-postadresserna för alla aktieägare är korrekt registrerade. Om några av aktieägarna saknar e-postadresser kommer du att se en lila banner högst upp på sidan som uppmanar dig att lägga till e-postadresser innan du aktiverar ägardepån.

Hur lägger jag till en e-postadress?

I samma banner så kan du lägga till e-postadresser genom att klicka på "Uppdatera".

Därefter så skriver du bara in e-postadresserna.

Hur redigerar jag e-postadresser?

1. Gå till fliken "Aktieägare" i menyn.

2. Klicka på de tre punkterna till höger.

3. Välj "Redigera aktieägare".

4. Ange e-postadressen i fältet "E-post".

5. Klicka på "Spara".

Varför kan inte en aktieägare se sitt privata ägande?

Om någon inte kan se sitt privata ägande så beror det på något av följande faktorer:

• Bolaget aktieägaren äger aktier i har inte sin aktiebok i NVR

• Du som administratör har inte öppnat aktiedepån (investor relations)

Varför kan inte en aktieägare se sitt ägande via företag?

Av säkerhetsskäl kräver detta ytterligare några steg, för att NVR skall säkerställa att inga obehöriga personer försöker skaffa access till aktieägarnas onoterade aktieinnehav. Det är endast officiella representanter för ett bolag, styrelseledamot eller VD som har rätt att se ägandet från ett bolags perspektiv.

Tyvärr finns det just nu ingen möjlighet att lämna fullmakt men vi jobbar på en lösning för detta framöver.

Om aktieägare meddelar att deras ägande via företag inte går att se, så beror det på något av följande:

• Att de inte har lagt till sitt bolag. Först så behöver aktieägaren lägga till bolaget i ägardepån. Detta gör man genom att klicka på ”lägg till företag” nedanför det privata ägandet. (Notera att den här kopplingen inte är samma som att skapa ett bolag för en aktiebok)

• Aktieägaren är inte ett svenskt bolag. Att se sitt ägande via bolag registrerade utanför Sverige är i dagsläget inte möjligt

• Aktieägaren måste vara styrelseledamot eller VD i det bolag som han/hon vill se ägande för